Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub

Hvem er vi?

Hammerum Gjellerup Cykelklub (HGC) er stiftet i 1999. HGC’s formål er at styrke interessen for motionscykling. Klubben er medlem af DCU’s motionsafdeling.

HGC har omkring 200 medlemmer, som dyrker landevejscykling på både alm. citybikes og racere samt mountainbikes.

I HGC er der plads til alle - både dem, der nyder en lettere cykeltur i godt selskab og dem, der presser sig selv til den yderste grænse og deltager helt i front på motionsløbene.

Fælles for alle - uanset alder - er glæden ved motionscykling!

Hvorfor være motionist i HGC?

At cykle er en dejlig måde at motionere på! Du får masser af frisk luft, og du får set dig om i landskabet. Cykling er også en uhyre effektiv måde at holde sig i form på. Man kan sagtens motionscykle alene, men det er nu meget sjovere og mere udbytterigt at motionere sammen med andre.

Meld dig ind i HGC og kom i bedre form!

For hvem?

HGC er en motionscykelklub, som henvender sig til alle over 15 uanset køn og træningstilstand. Vi har stor fokus på klubånd og fællesskab. I HGC viser vi forståelse for og hensyn til hinanden.

Du er altid velkommen til at deltage i vores træning for at prøve, om det er noget for dig, før du melder dig ind i klubben.

Hvad skal du have af udstyr?

De fleste medlemmer, som dyrker landevejscykling, kører på racercykler, men det er dog ingen betingelse for at være med.

Har du planer om at anskaffe en racercykel, er der medlemmer i HGC, som gerne vil hjælpe med råd og vejledning for at finde den rigtige cykel til dig. Der er ligeledes medlemmer i mountainbike - afdelingen, som kan rådgive ved køb af mountainbike og udstyr. Det er absolut ikke nødvendigt at bruge en formue for at finde den rigtige cykel og det rigtige udstyr.

Desuden har klubben mange medlemmer, der heller vil køre på deres almindelige cykel, der er plads til alle.

Det eneste obligatoriske udstyr er cykelhjelm.

Af sikkerhedsmæssige grunde anbefales det, at man altid har navn på cykelhjelm og cykel, når man deltager i træningsture og motionscykelløb. Det kan være en stor hjælp, hvis der sker uheld.

HGC opfordrer alle medlemmer til at køre i klubtrøje på alle træningsture og ved deltagelse i motionscykelløb.

Ved indmeldelse får alle nye medlemmer udleveret en gratis klubtrøje.

HGC har en komplet kollektion af cykeltøj, som kan købes af klubbens medlemmer til en favorabel pris. Se på hjemmesiden hgc.dk under punktet ”cykeltøj”.

Hvilke aktiviteter findes i HGC?

I sommerhalvåret er der klubaften den 1. tirsdag i hver måned, men hovedaktiviteten i klubben er vores træningsture, som du kan læse mere om senere i denne folder.

HGC afholder også et klubmesterskab, hvor det ikke drejer sig om at køre på den hurtigste tid. I stedet skal man inden løbet opgive, hvilken gennemsnitshastighed man forventer at gennemføre ruten på. Den rytter, som kommer nærmest sit opgivne gennemsnit, bliver klubmester.

Det er en sjov og anderledes måde at konkurrere på, hvor alle har lige chancer.

I vinterhalvåret er der mulighed for at deltage i spinning i Hammerum Hallen under Sport92.

HGC’s kontingent dækker dog ikke spinning.

Klubben arrangerer KSU cykelløbet.

I 2019 tager en  del af HGCs medlemmer til Lucca for at prøve kræfterne af i bjergene, hvilket er 6. år i træk.

Mange af vores medlemmer deltager også i motionscykelløb, hvor der ofte bliver organiseret fælles tilmelding til.

Afslutningstur med pølser og øl, afslutningsfest med indlæg.

Desuden afvikler HGC både kaptajnkurser, trænerkurser, reparationskurser, trafikkontrollørkurser og mange andre nyttige kurser for dig som elsker at cykle.

HGC har medlemmer i både MTB, "havelåger" og så mange medlemmer, at racerne kan deles op i relevante styrker - du kan også være med.